Litoelastic Evo - 5 KG - Adeziv Epoxidic Bicomponent pentru lastre si mozaic - Sicis, Vetrite, Bisazza, Tecnografica
Litoelasti Evo - Galeata 5 KG - Adeziv reactiv , bicomponent imbunatatit, tixotropic ( fara alunecare verticala ), pentru lipirea placilor ceramice, mozaicurilor, pietrelor naturale si compozite. Adeziv Epoxidic Bicomponent pentru lastre ceramice si de sticla, mozaic. Recomandat de producatori - Sicis, Vetrite, Vitrex, Bisazza,Tecnografica, etc
Litoelasti Evo - Adeziv reactiva , bicomponent imbunatatit, tixotropic ( fara alunecare verticala ), pentru lipirea placilor ceramice, mozaicurilor, pietrelor naturale si compozite.
DESCRIERE:
Adeziv reactiv cu două componente. Componenta A este formată din rășini sintetice epoxidice, poliuretanice, materiale de umplutură inerte cu granulometrie fină și aditivi organici. Componenta B este formată din catalizatori de natură organică.
AVANTAJE
• Adecvat pentru aplicări la interior și exterior la pardoseli și la pereți, chiar în condiții severe de funcționare.
• Adeziv polifuncțional adecvat pentru lipirea diferitelor materiale pe suporturi netradiționale, cum ar fi metal, fibră de sticlă, PVC, linoleum.
• Produs caracterizat de elasticitate ridicată și rezistență excelentă la apă.
• Adecvat pentru impermeabilizarea și pozarea simultană a plăcilor ceramice sau mozaicurilor din cabinele de duș sau mediile interne umede.
• Produs cu emisii foarte reduse de compuși organici volatili. Îndeplinește cerințele clasei A+ în conformitate cu Reglementările franceze.
DESTINAȚIE DE UTILIZARE
Este potrivit pentru lipirea oricărui tip de plăci ceramice, dalelor subțiri cu și fără ranforsare, mozaicurilor din sticlă și ceramice, tuturor tipurilor de pietre naturale, chiar instabile la umiditate, cum sunt marmura verde, ardezia și piatra florentină, plăcilor din marmură amestecată cu rășină, dalelor din piatră subțire și flexibilă, cu suport din poliester și fibră de sticlă, la interior și în exterior, la pardoseli și pereți, pe suprafețe tradiționale sau elastice și vibrante, cum sunt panourile din lemn, suprafețele metalice, panourile ușoare. Este potrivit pentru aplicările supuse unor condiții de funcționare severe cum sunt piscinele, pardoselile de trafic intens, placările cu plăci care sunt expuse la schimbări puternice de temperatură. Exemplele tipice de aplicare de referă la:
• Lipirea plăcilor ceramice și mozaicurilor pe blaturile din lemn ale bucătăriilor;
• Lipirea mozaicurilor și plăcilor ceramice pe suprafețe metalice, pentru realizarea băilor prefabricate;
• Lipirea pietrelor naturale, chiar instabile la umiditate sau supuse pătării;
• Lipirea plăcilor ceramice, mozaicurilor, dalelor ranforsate, pietrelor naturale sau plăcilor din marmură amestecată cu rășină, prin suprapunere peste suporturi vechi din ceramică sau plăci din ciment cu marmură;
• Lipirea plăcilor ceramice, dalelor subțiri ranforsate, mozaicurilor, pietrelor naturale sau plăcilor din marmură amestecată cu rășină, pe pardoseli încălzite;
• Lipirea mozaicurilor pe structuri și forme alcătuite din panouri din polistiren extrudat, utilizate în băile turcești, băile de aburi și centrele spa;
• Lipirea mozaicurilor și plăcilor ceramice la nivelul canalelor de scurgere și al sifoanelor de pardoselaă la dușuri ;
• Lipirea plăcilor ceramice și mozaicurilor în piscine;
• Lipirea plăcilor ceramice și mozaicurilor în piscine și pe suprafețele impermeabilizate cu Elastocem, Coverflex sau Aquamaster;
• Lipirea plăcilor ceramice sau mozaicurilor în bazine din fibră de sticlă;
• Lipirea plăcilor ceramice și dalelor subțiri, și de format mare, pe fațadele externe;
• Lipirea dalelor formate din plăci din marmură amestecată cu rășină;
SUPORTURI ADECVATE
Șape din ciment; șape pe bază de Litocem; șape pe bază de sulfat (anhidrit); șape de nivelare realizate cu Litoliv S40 Eco, Litoliv Extra 15, Litoliv Express, Litoplan Rapid, LitoplanSmart; beton turnat sau prefabricat; suporturi impermeabilizate cu Elastocem, Coverflex sau Aquamaster; tencuieli din ciment; tencuieli din var/ciment; tencuieli din gips/anhidrit; panouri din lemn sau metal; fibră de sticlă; PVC; linoleum; parchet; panouri ușoare
PROIECTAREA PLACĂRII CU PLĂCI
Durabilitatea unei placări cu plăci ceramice poate fi asigurată numai printr-o proiectare corespunzătoare a acesteia. Prin urmare, vă recomandăm să consultați standardele naționale în vigoare, în fiecare țară, cum ar fi standardul UNI 11493: 2013 pentru Italia, care furnizează informațiile necesare pentru alegerea materialelor, proiectarea corespunzătoare, utilizarea și pozarea, astfel încât să se asigure îndeplinirea nivelurilor de calitate necesare, performanței și durabilității.
Ca și exemplu, sunt redate unele prescripții de adoptat la modul general.
Suporturi
Verificați înainte de pozare dacă suporturile sunt curate, fără părți detașabile, suficient de uscate și întărite, plane și la cotă, și au o rezistență mecanică adecvată în funcție de destinația de utilizare a placării cu plăci.
Condiții ale șantierului
Verificați dacă condițiile de temperatură, umiditate, lumină, etc., la momentul aplicării produselor, sunt adecvate.
Materiale
Verificați dacă toate materialele implicate în placarea cu plăci (materiale ceramice, șape de nivelare, adezivi, materiale de etanșare, produse de impermeabilizare, etc.) sunt adecvate pentru utilizarea prevăzută și corect păstrate.
Rosturi de dilatație
Verificați să fie corect proiectate și pregătire rosturile elastice perimetrale, de dilatație, de fracționare și structurale. În general trebuie să fie prevăzute rosturi de fracționare pentru divizări de 20/25 m2 la exterior și 9-15 m2 în exterior. În cazul zonelor externe verificați ca aceste rosturi să fie corect impermeabilizate și etanșate.
Acoperire dublă
În cazul pozării în exterior a formatelor mari, pardoselilor de trafic intens sau grele, suporturilor vibrante și situațiilor în care sunt prevăzute fluctuații mari de temperatură, este necesar să se aplice mortar adeziv atât pe suport cât și spatele plăcilor, în scopul de a obține un pat plin de adeziv, fără goluri.
Rosturi
În orice tip de placare cu plăci ceramice, trebuie realizate rosturi de amplitudine corespunzătoare în funcție de parametrii următori:
• Tipul, formatul și toleranțele dimensionale ale plăcilor;
• Coeficienții de dilatare termică ai materialelor care constituie placarea cu plăci;
• Proprietățile mecanice ale materialelor de pozare;
• Localizarea și traseu. rosturilor;
• Caracteristicile mecanice ale suportului;
• Mediul pentru care sunt destinate și condițiile de funcționare prevăzute.
POZAREA CU ROSTURI UNITE NU ESTE ADMISĂ.
Eventuale distanțiere din material plastic vor fi îndepărtate înainte de cimentare.
RAPORTURI DE AMESTECARE
Componenta A 9,2 părți în greutate
Componenta B 0,8 părți în greutate
Cele două componente sunt predozate în ambalajele respective.
PREPARAREA AMESTECULUI
Turnați componenta B (catalizator), peste componenta A (pastă). Se recomandă turnarea integrală a catalizatorul conținut în plic. Este preferabil să amestecați cu ajutorul burghiului cu elice până la obținerea unui amestec omogen, fără cocoloașe. Nu se recomandă amestecarea manuală. Ambalajele celor două componente sunt predozate și, prin urmare, este imposibilă orice fel de eroare la amestecare.
APLICARE
Aplicați produsul cu mistria dințată. Dantura mistriei trebuie aleasă în funcție de formatul materialului de pozat. În orice caz, trebuie să permită umplerea spatelui plăcilor pe aproximativ 65-70% din suprafața acestora în cazul pozării la interior și cu 100% în cazul pozării în exterior, pentru pardoselile supuse traficului intens sau extrem de solicitate și în cazul piscinelor.
În cazul impermeabilizării și pozării simultane a materialului ceramic sau mozaicurilor în cabinele de duș sau mediile interne umede, este necesar să aplicați cu ajutorul mistriei netede un strat de produs de minimum 1 mm pe suprafața ce trebuie impermeabilizată, iar după întărire (aproximativ 24 de ore) veți aplica produsul cu o mistrie dințată pentru pozarea materialului ceramic.
POZAREA PLĂCILOR
Plăcile ceramice vor fi pozate pe adeziv, exercitând o presiune bună în scopul de a asigura contactul cu adezivul înainte de expirarea timpului deschis al adezivului, care este de 50 de minute. Timpul de prelucrare a produsului în condiții normale de temperatură și umiditate este de aproximativ 1 oră. Temperaturile ridicate vor scurta timpul, temperaturile scăzute îl vor prelungi. Plăcile vor fi pozate realizându-se rosturi de lățime corespunzătoare formatului acestora. În faza de pozare respectați eventualele rosturi de dilatație sau de fracționare. Lăsați un spațiu de cel puțin 5 mm, corespunzător pereților sau oricărei elevații a planului. Suprafața ceramică trebuie protejată timp de cel puțin 24 de eventuale infiltrații de apă. Punerea în funcțiune a suprafețelor placate cu plăci poate fi realizată după aproximativ 7 zile.
CIMENTAREA SUPRAFEȚEI PE CARE S-A EFECTUAT POZAREA CU PLĂCI
Rosturile dintre plăci pot fi etanșate după aproximativ 24 de ore. Pentru etanșare pot fi utilizate chituri pe bază de ciment Litochrom 0-2, Litochrom 1-6, Litochrom 3-15, mortar polimeric Starlike® Monomix sau chituri epoxidice cu două componente Starlike® și Epoxystuk X90.
AVERTIZĂRI
• Nu adăugați var, ciment sau apă la produs.
• Aplicați produsul la temperaturi cuprinse între +10°C și +30°C.
• Nu aplicați produsul pe suprafețe umede sau supuse umidității crescute.
• Nu utilizați produsul pentru aplicări care nu sunt indicate în această fișă tehnică.
INFORMAȚII DESPRE SIGURANȚĂ
Consultați fișa cu datele de securitate ale produsului, disponibilă la cerere.
PRODUS PENTRU UTILIZARE PROFESIONALĂ.
SPECIFICAȚII DIN CAIETUL DE SARCINI
Pozarea oricărui tip de plăci ceramice, pietre naturale, mozaicuri din sticlă sau ceramice, plăci din marmură amestecată cu rășini, dale subțiri cu și fără ranforsare, dale din piatră subțire și flexibilă, cu suport din poliester și fibre de sticlă, trebuie să fie realizată cu un adeziv reactiv cu două componente, îmbunătățit ți fără alunecare verticală din clasa R2T în conformitate cu standardul EN 12004 de tip LITOELASTIC fabricat de Litokol S.p.A.
CLASIFICARE CONFORM STANDARDULUI EN 12004
Litoelastic este un adeziv reactiv îmbunătățit fără alunecare verticală, din clasa R2T, pentru placarea cu plăci ceramice la interior și în exterior, la pardoseli și la pereți. Conformitatea produsului la standardul armonizat EN 12004 se regăsește în Declarația de Performanță CPR-IT203 conform Regulamentului European pentru produsele de construcții (CPR - Produse de construcții Regulament nr.: 305/2011/UE) și este testat de către un organism notificat european conform sistemului 3 de certificare.
Masura | bucata |
---|---|
Compozitie chit / adeziv | Rasini epoxi-poliuretanice |
Destinatie de montaj | Perete + Pardoseala |
Caracteristici speciale | R2T |
Ambalare | Galeata 5 Kg |
Tip | Reactiv / bicomponent |